24 juni, 2009

Geef je afval niet kado!

Met de actie 'geef je afval een ander niet kado' wil Stichting Schoon Nederland de Nederlandse (dagjes)toeristen stimuleren om het afval in de prullenbak te gooien.
Met een mooi strikje erom ziet een leeg blikje bier er nog best fraai uit maar wat is het toch ook irritant dat als je naar het strand gaat, je om je heen kijkt waar je lekker kunt zitten zonder afval om je heen. Ik betrap mezelf er dan ook nog wel eens op, omwille van de stand van de zon, het afval voor mij netjes op te ruimen (en dan met net 4 stapjes de prullenbak al heb bereikt).


Ik begrijp dat de impact van deze campagne moet bijdragen aan ons bewustzijn maar worden we nu echt geconfronteerd met dat afval waar we tegen aanlopen? Laat ons er maar eens letterlijk tegen aanlopen. Hups: guerilla zet een enorme puik met een strik erom op het strand neer als boycot voor het afval, geef die puik meteen als functie afvalbak... maar dat geldt ook voor de binnenstad, niets is toch zo irritant dan struikelen over een leeg bakje friet of kauwgom aan je schoen?

Dus confronteer ons met dat ongemak; letterlijk. Ik ben ervan overtuigd dat de impact en bewustwording op deze manier veel groter is en die afvalbakken tot de helft gevuld worden (in plaats van een kwart).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten