21 november, 2009

AMM: Australian Mayo Message

Today’s topic: go your own way (Fleetwood Mac)

Brisbane een ondergeschoven stad aan de oostkust. Een pit stop voor vele toeristen en reizigers aan de oostkust. Het is geen stad met kaliber van Sydney of Melbourne en word ook niet gezien als top-of-mind bestemming. Het is als appels met peren vergelijken, Amsterdam en Den Haag zijn geen Breda maar dat maakt Breda niet minder aantrekkelijk. En dat geldt ook voor Brisbane. Een stad dat omgeven is door een enormie rivier en vanuit haar city marketing perspecief een heerlijke stad heeft gecreerd vol architectuur van de bibliotheek tot en met de musea. Langs de rivier vormt een enorme groene strook van picnic areas en struikgewas met zelfs een ‘streets beach’ een nice place to stay for a day or afternoon break. Laat je door de Botenic Gardens en Roma Park omgeven door de groene oases van rust in deze stad. En voor je het weet sta je ook zo midden in queen street mall wat een kruispunt vormt van allerlei winkels, restaurantjes, koffiespots en zelfs een enorme shopping mall (myer). Vanaf de verschillende bruggen die de wijken met elkaar verbind heb je een waanzinnig uitzicht over de skyline van Brisbane. Naast een well organized openbaar vervoer netwerk van watertaxi’s (city cats) en bussen die je naar verschillende punten brengen, zoals het look out punt op mount coot tha, kan je in deze stad ook heerlijk fietsen over de aangelegde fietspaden.
Op vrijdagavond begint het weekend ook hier en stromen de cafes en barretjes al vroeg vol. Op straat schuif ik op een klapstoeltje aan bij een handjevol andere geinteresseerden en luisteren we naar een optreden van een meisje op een klein podium met een geweldige stem en gitaar. Vol appleus sta ik op en begeef ik me het volgende moment in een tango dans met professionals waar het publiek zich op het ritme van de muziek in mengt en zo een levendige en gezellige sfeer ontstaat. Achter ons branden de lichtjes van de grote kantoorpanden die weerkaatsen op de rivier. Voor mij was Brisbane een heerlijke stad om 3 dagen te mogen verblijven.

In de stijl van Glamour kom ik dan ook met de 12 AMT* OF BRISBANE:
1. Wandel een middag door de South Bank
2. Picknick in de areas van South Bank
3. Neem de Victoria Bridge naar City Centre voor window shoppen
4. Spendeer een ochtend in de Queensland bibliotheek voor gratis wifi
5. Dineer in een leuk tentje in Fortitude Valley (mecca bah) of ChinaTown
6. Breng een middag door in de Botenic Gardens
7. Maak vanaf de bruggen skyline foto’s van Brisbane
8. Duik een bar op vrijdagavond in en begeef je heerlijk tussen de vibe van weekend
9. Ontbijt in Roma park via de Kurilpa Bridge
10. Bekijk de vele architectonische hotspots van de stad
11. Koop een dagkaart voor het openbaar vervoer en verken de stad via de bus (naar mount coot tha) en city cat (hop van de ene kant van de rivier naar de andere rivier)
12. Kies een hostel met een BBQ voor de Aussie feeling (Yellow Submarine) of een rooftop voor de lights of Brisbane (Chill Backpackers)

* AUSTRALIAN MAYO TIPS

Keep on sparkling people,

Keep in mind: om een vriend te hebben, moet je er zelf een zijn.

I will invite you soon for the AMM 12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten