27 januari, 2010

AMM: Australian Mayo Message

Today’s topic: black box (stan walker, australian idol 2009)

Australia Day

Een parade van Aussie t-shirts, caps, vlaggetjes en zelfs plak tattoages vieren wij Australia Day in Sydney. Een dag van de geschiedenis dat het land veranderde toen de Engelsman met zijn eerste vloot in 1877 Sydney bereikte. Een dag waarop dus de Aboriginals niet langer als enige bewoners in het land van Australie woonden. Zo wordt deze dag voor hun ook de ‘invasion day’ genoemd. En met die gedachte in je je ook even afvragen of de vergelijking tot Australia Day als een Konginnedag wel passend is. Een gegeven is wel dat deze dag tot een Konginnedag is verheven is een dag waar de ‘Australiers’ vol trots lopen in hun ‘Aussie t-shirts’ en de toeristen graag ook even die souvenirswinkeltjes zijn ingegaan om zo helemaal als ‘Aussie’ deze gezellige dag te beleven. Want het is een dag vol festiviteiten door heel Sydney. Wij beginnen onze dag bij de Harbour Bridge voor een spectaculaire ferrython race gevolgd door een Tall Ship Race. Met een speciale vintage bus service stappen we vervolgens een dubbeldekker in, helemaal bovenin op de achtertste bank en komen we aan in Hyde Park. Het grote grasveld is gevuld met picknick kleedjes, een grote Aussie barbie van ‘Berefords’; bekend om zijn stukjes vlees van de cattle (zo gingen er worstjes doorheen … ). De gehele dag zoals we nu wel zijn gewend voor een dag vrij waar je heerlijk van ‘smorgens vroeg tot ‘savonds laat mag drinken. En om je dan even een idee te geven dat ik onze pub rond 9 uur vanmorgen passeerde met mijn koffie-to-go waren de eerste statafels al gevuld met ‘pub-hangers’ en stonden het pils al op de tafels.
Met een zonnige 26 graden op de thermometer namen we eind van de middag de bus voor een heerlijke duik op Bondi Beach. Bij aankomst was het strand en de zee gevuld met de enthousiaste left overs van de wedstrijd ‘Havianas Tongs’ en zo dobberden wij tussen deze opblaas slippers. In stijl sloten wij deze Aussie dag af met fish & chips on the beach.

De dag wordt afgesloten met vuurwerk in Darling Harbour dat op de maat van de muziek en met behulp van rondcruisende jetski’s, zeilboten en jachten weer een enorm spektakel is. Om toch nog even gezegd te kunnen hebben dat wij ook de sfeer van de pub hebben geroken pak ik samen met Karlijn nog even een afsluitend drankje voor het slapen gaan. Met onze oogleden al op de grond na een dagje kids en bijbehorende vroege ochtend wekker bestellen we een lekker glas wijn en een baileys. Een hele opgave voor onze blonde serveerster. Zo bleek na het misgrijpen van de witte wijn voor champagne en het zoeken van bailey’s in de koelkast dat zij met een enorme glimlach ons meedeelde dat zij haar eerste dag had. Wel schattig natuurlijk als je bedenkt dat zij zo enthousiast hier nog staat na zo’n dag maar dan kijk je even om je heen en was de 98% bestelling hier bier en dat is voor onze blondine na 1500 glaasjes natuurlijk een eitje. Onze bestelling was dus wel even spannend maar zo ontvingen wij van haar fooi voor het wachten in plaats van dat ze ons liet betalen voor de drankjes, dat is natuurlijk ook een manier om geld te wisselen. Cheers op Australie en we draaien ons om naar onze mede-pub-gangers. Het was duidelijk dat het bier al goed had gevloeid door de lichamen van de mannen die met bezweet-bier t-shirts en dubbele tong een gesprek probeerden te beginnen met ons. Ik gaf ze even een kort lachje en begrijpend knikje want het is natuurlijk ook een lange dag voor iedereen. Na het laatste slokje maakten we onze slippers los van de plakkereig vloer richting uitgang.


Keep on sparkling people,


I will invite you soon for the AMM 27

Geen opmerkingen:

Een reactie posten