29 maart, 2010

AMM: Australian Mayo Message

Today's topic: sushi lunch?!

Graag maak ik even ruimte voor een extra editie AMM over ‘sushi & sydney’.

Ik ben namelijk een ware sushi liefhebber en hier in Sydney beland in het sushi wahalla; van sushi restaurantjes, sushi take-away kiosks en sushi trains.
Met een grote populatie aan Aziaten c.q. Japanners hier in Sydney is dit voor hen een geweldige business kans. Daarnaast is Sydney middle name ‘healthy’ en is sushi dan in Japan categorie ‘fast-food’, behoort sushi hier (en Europa) tot ‘healthy-food’. Met alle benefits van geen cholesterol, Omega-6, vol met anti-oxidanten, mineralen en vitamines, rijst is natuurlijke bron van zink en geen ongezonde vetten is het een gewild en populaire dish voor lunch en diner.
Met de stempel ‘healthy’ zitten de Aziaten ook zeker niet stil in productvernieuwing en zien wij ook weer nieuwe businesskansen want zo is ‘brown rice sushi’ hier enorm populair en zijn er zelfs al sushi places ‘gespecialiseerd’ in het serveren van alleen brown rice sushi.

In Nederland waagde ik me nog weleens voor dit delicatesse dish in de keuken om samen met Auke en zusjes deze rolletjes zelf te maken. Maar daar hoef ik hier vanuit het oogpunt vers of prijs niet aan te beginnen (het is zou dan alleen vanuit het oogpunt ‘de leuke activiteit om het zelf te maken’ zijn); een regulier rolletje is ongeveer 3 tot 4 dollar waar je vier stukjes uit snijdt. Met regulier doel ik op de dagprijs want net voor sluitingstijd of tijdens de lunch-peak heb je de ‘specials’ van 2 dollar per rol of 2 rollen voor 5 dollar met nog een groot aanbod.

Na mijn vele sushi-moments on the train of take-away for the beach (weet zelf niet hoeveel want zo kan ik me van mijn opa nog herinneren dat wanneer ik begon met het tellen van eten ik ermee moest stoppen) totaal nog niet verveeld ben in deze dish. Zo kan ik elke keer weer voor de vitrine bedenken in welke variatie ik nu weer zin heb. De varieteit aan rollen is even zo uitgebreid als het aanbod. Mijn ‘nieuwe’ ontdekkingen annex favorieten zijn; de brown rice sushi met pittige tofu met avocado, witte rijst met verse tonijn en zeewier samen met een bakje soja boontjes erbij.

Voor deze maandagmiddag lunch laat ik me graag even verrassen voor bij een nieuwe sushi spot bij mij in de straat ‘sushi-sushi’. Enjoy your lunch!


Keep on sparkling people!

Aussie weetje: sushi eten wordt hier in Sydney ook niet echt gezien als uit-eten want zo zit je lekker in je sportkleding aan de sushi-train of neem je plaats in de restaurantjes. En dan niet het bezwete plaatje zoals ik eruit zal zien (of ruiken) na mijn sportinspanning. Hier zit je gewoon ‘sporty-fabulous’ met gestyled haar voorzien van een mooie laag make-up dressed-up met je BlackBerry. Weer een mooie anekdote van over-the-top Sydney-feeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten