06 augustus, 2009

what color is your brand?

Als marketeer ben je bekend met de psychologische impact die een kleur heeft. Kleur is een van de merktools die je tot je beschikking hebt om merk eigenschappen te etaleren en een emotionele connectie te creeren. Maar kleur is niet alleen geschikt als brandtool voor grote merken of producten. Het is ook een belangrijk aspect van je persoonlijke merk.

Volgens Sue Brettell van id Creative Solutions een designbureau uit is Londen is kleur een van de belangrijkste keuzes in het design proces en een eerste prioriteit als je werkt aan een persoonlijke merk identiteit. Het sturen van de klant naar een mix van kleuren die hun persoonlijkheid projecteren en tegelijk aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

Je persoonlijke website, visitekaartje, briefpapier, CV zijn enkele van de vele carriere marketingtools waarbij kleur op een passende en consistente manier een grote rol speelt. Zeker nu het voor steeds meer carrieregerichte professionals van belang is voor hun persoonlijke merkidentiteit, communicatie en carriere marketing.
Kleur is krachtig. Het is daarom ook van belang om deze slim en consistent in te zetten voor je persoonlijke merk communicatie. De juiste kleur vinden is daarbij essentieel. Denk bij het vaststellen van je persoonlijke merkkleur dan ook aan de:

1. Betekenis. Zoek uit wat verschillende kleuren betekenen en kies een kleur die aansluit bij jouw persoonlijke merkeigenschappen en probeer niet meteen je favoriete kleur te kiezen.
2. Relevantie. Zorg dat de kleur relevant en overtuigend is voor de doelgroep (de mensen die beslissingen over jou nemen). Test je keuze bij deze doelgroep voor je deze definitief vastlegt.
3. Cultuur. Zorg dat de kleur werkt in alle delen van de wereld waar jij zaken wilt doen. Voorkom dat de kleur mensen in verschillende culturen beledigd.
4.Consistentie. Gebruik altijd dezelfde kleur. Ken de PMS, RGB (red, green, blue) en CMYK (cyan, magenta, yellow, key) waarden van jouw persoonlijke merkkleur(en).
5. Herhaal. Gebruik je persoonlijke merkkleur(en) op alle materialen die je gebruikt voor je persoonlijke marketing.
Nieuwsgierig geworden naar de kleur die het best bij jou persoonlijke merk past? Bekijk dan deze video:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten