30 oktober, 2009

AMM: Australian Mayo Message

Today's topic: Free Me (Joss Stone)

A sunny goodmorning! Vandaag ga ik samen met Marjet (vriendinnetje uit NL) naar de Blue Mountains en Wenford Falls. We put our nikies on en stappen in een twee uur durende treinreis naar Katoomba.
Het concept van georganiseerde 6 pack busje toeristen hebben we verruild voor een wandelkaart en een flesje water. Als ware speedy’s lopen wij de routes vanaf Echo Point (uitkijkpunt over het gehele gebied), Three Sisters en we passeren zelfs het honeymoon point tijdens onze looproute (het meest romantische plekje van deze route), binnen de tijden dat er staat aangegeven. ‘Average’ just not for us ;-)
Na de Blue Mountains route lopen we naar het kleine dorpje Leura voor een lunch pit stop (lekker een thaise take away op het grasveld) waar we de trein pakken naar Wenford Walls voor de volgende hotspot wandeling. Met de trein aangekomen in Wenford Walls zijn we even orientatieloos dus lopen we even de lokale bookstore binnen voor de weg. Deze Aussiesider kijkt ons toch iewat verbaast aan wanneer wij hem de weg vragen. Of we zeker gingen lopen, jazeker antwoorden wij. Hoezo een taxi bedachten we ons toen we na nog geen drie kwartier op de top van de watervallen stonden. Goed daarbij moet ik wel even zeggen dat de route naar beneden iets meer minder ‘smooth’ verliep maar eenmaal beneden stonden we onder de gigantische watervallen en om ons heen alleen maar natuur. Aan de ene kant van de berg omweerde het en wij hadden zon. Wauw!
Om dezelfde weg naar boven te pakken vonden we een beetje saai dus we pakten de andere route. Helaas bleek na onze toch wel goede klim pas dat we op een nieuw uitkijkpunt waren beland die niet verder omhoog ging. Ofwel: we konden dus weer helemaal terug naar beneden en alsnog via de andere kant weer omhoog. En alsof dat dan zo moest lopen zagen we op onze terugweg de regenboog door de waterval heen; hoe vet is dat?!!
Met dat voldane gevoel dus naar beneden lopen om de klim in een rustiger tempo weer te vervolgen naar boven. En zo liepen we in een lekker ontspannen pas onze route terug naar het station en klokte we binnen 2 uur en een kwartier uit. Niet elke Aussiesider is dus zo sportief blijkt wel ….

Tijdens ons wacht moment op de trein naar Sydney maken we nog even kennis met wat schoolgaande Aussies in een erg onaantrekkelijk uniform waarbij zelfs de meiden hun sokken tot hun knieeen hebben opgetrokken.

De gehele terugreis zaten we wel voldaan in de trein smachtend naar een een douche. Eenmaal omgekleed en uitgeblust kwamen we niet meer verder dan eten en sit back and relax.

Ons Aussiemoment van de dag: in Nederland heb je banken/stoelen die met de reis mee staan of juist met je rug naar de reis toe staan. In Australische treinen kun je de rugleuningen van de banken gewoon omgooien. Dus gooiden wij de leuning van onze bank in de richting naar huis. Briljant vinding.

Keep on sparkling people,

Keep in mind: durven is je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.

I will invite you soon for the AMM 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten