31 oktober, 2009

AMM: Australian Mayo Message

Today's topic: Courage, Strength, Wisdom (India Arie)

Vandaag is het Halloween in Australie. En dat betekent verkleden voor de Aussiesiders en Engelsen. Het is de carnaval gezelligheid hier zeg maar.
Mijn dag begint met een heerlijk relaxed ontbijt moment met eigen groene thee (lekker hoor na 5 dagen), verse sinaasappel voor de vitamines en boterhammetjes! De keuken van het hostel is een uitvergrote keuken in een studentenhuis met een zevental grote koelkasten gevuld met allemaal gekleurde tasjes van Coles (lokale supermarkt zoals de Jumbo) waar al het eten van de backpackers inzit. Genietend van mijn eigen ontbijt is het altijd wel leuk om even stiekem te kijken wat je medereizigers aan ontbijt fabricreren wat varieert tot ‘simpele’ cereals tot een uitgebreid english breakfast. En zelfs de surfdudes die van hun cereals een fruitsmoothie maken.

Na mijn ontbijt moment gaan Marjet en ik naar de zaterdagmarkt in Paddington en lopen we langs veel te veel leuke winkels in Oxford Street (de shopping straat van dit hip en geliefde wijk varierend met sportsgirl, american apperal tot lokale brands). We genieten van een overheerlijke sandwich in deze drukke straat en pakken vervolgens de bus naar Bondi Beach, dat ons na ongeveer 20 minuten af zet op het strand (nou ja bijna dan: Bondi Park). En daar staan we dan voor die welbekende en welbefraamde surf hotspot in de wereld; bondi beach. Dat deze omgeving adement naar surfen zie je wel aan de surfdudes en –girls die er rondlopen en de vele surfwinkels. En hoewel je gewoon in Sydney bent, heb je het gevoel alsof je, je begeeft in een andere wereld.
Een heerlijke hotspot om lekker te genieten van de zon. En dat doen we samen met die factor 30. En zo komen we smerend deze middag heerlijk door.

Aussie weetje: last minute vliegtickets deals bestaan niet in Australie. Hoe voordeliger je vliegt hangt af hoe lang je van te voren je ticket hebt geboekt. Resultaat: ik heb mijn route omgegooid en ga samen met Marjet en 2 reisvriendinnetjes van haar vanuit Sydney naar Byron Bay en zo naar boven richting Cairns.

Keep on sparkling people,

Keep in mind: als je droomt van een donut, is dat een droom , geen donut, als je droomt van een reizen, reis je al.

I will invite you soon for the AMM 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten